שמן אתרי קינמון קליפה מופק מהקליפה הפנימית של עץ הקינמון.
(בשונה משמן אתרי קינמון עלים, המופק מעלי העץ, ודומה בתכונותיו לשמן אתרי ציפורן)
לשמן קינמון קליפה יש ריח עז ומתוק, והוא נחשב לשמן עוצמתי ובעל מגוון רחב של תכונות רפואיות.
קסם הקינמון
שמן אתרי קינמון קליפה מכיל חומרים פעילים בעלי תכונות אנטי דלקתיות.
הוא עוזר לרפא ולהפחית דלקת במגוון מצבים בריאותיים, כגון דלקת מפרקים שגרונית, דלקת בדרכי הנשימה, דלקות בעור וכן הוא מסייע לשכך כאבים.
יש לו תכונות אנטי-בקטריאליות והוא יעיל לטיפול במגוון זיהומים חיידקיים בגוף.
הוא יעיל מאוד לטיפול בפטריות, במערכת העיכול, בציפורניים ובעור.
שמן קינמון משפר את התפקוד המנטלי ואת הריכוז, הוא משפר את מצב הרוח ומפחית חרדה ומתח.
הוא מחזק את כלי הדם ושומר על גמישותם, הוא ממריץ ומשפר את זרימת הדם ומסייע לאזן לחץ דם.
השמן עוזר לטפל בבעיות עיכול, כגון גזים, שלשול ועצירות, והוא ידוע כמאזן תאבון ומאזן את רמות הסוכר בדם.
אזהרות
יש להשתמש בשמן אתרי קינמון קליפה בזהירות, שכן הוא עלול לגרות לעור, ולכן חובה לדלל אותו בשמן צמחי לפני השימוש בו באופן מקומי.
שמן אתרי קינמון הוא שמן חריף, והוא אינו מתאים לילדים מתחת לגיל 10.
חשוב להתייעץ עם מטפל מוסמך לפני השימוש בשמן, במיוחד לנשים בהריון או מניקות וכן לאנשים הנוטלים תרופות.
ריח ורוח
הניחוח של שמן אתרי קינמון קליפה משרה רוגע ונינוחות.
שמן קינמון קליפה מחבר אותנו לאופטימיות ושמחה, משחרר כעסים ומחזק את הביטחון העצמי.
קינמון מאפשר לנו להיות בנדיבות, כלפי עצמנו וכלפי הסובבים אותנו.
תבלין קסום
קינמון הוא תבלין פופולרי וקסום שנעשה בו שימוש במשך מאות שנים בשל תכונותיו הקולינריות ותכונות הריפוי שלו.
התבלין מופק מהקליפה הפנימית של עץ הקינמון, ויש לו טעם חם ומתוק.
הוספה של קינמון לתזונה היא דרך מצוינת לשפר את הבריאות ואת התחושה הכללית:
הוא מקור טוב לנוגדי חמצון, המסייעים בהגנה על תאים בגוף מפני נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים, (מולקולות לא יציבות שמגבירות סיכון להתפתחות מחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב), וכן הוא מפחית מצבי דלקת בגוף.
יש מחקרים המראים כי צריכת קינמון קבועה עשויה לשפר את תפקוד המוח ולהגן מפני ירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל.
הוא מסייע לאזן את רמות הסוכר בדם, בשל יכולתו להגביר את רגישות התאים בגוף לאינסולין, והשימוש בו יועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת סוג 2.
קינמון עוזר לאיזון הכולסטרול והטריגליצרידים (מפחית LDL, מעלה HDL), ועקב כך, הסיכון למחלות לב פוחת.
עוד, הוא מאזן לחץ דם, בשל השפעתו לחיזוק ולגמישות של כלי הדם.
זהו תבלין בטוח ורב-תכליתי שניתן ליהנות ממנו בדרכים רבות ושונות. ניתן להוסיף אותו למזון, משקאות ואפילו מוצרי טיפוח.
עם זאת, חשוב לציין כי קינמון יכול לקיים אינטראקציה עם תרופות מסוימות, ולכן חשוב לדבר עם הרופא לפני נטילת תוספי קינמון, או צריכה מוגברת של קינמון בתזונה.
קצת היסטוריה
מקורו של הקינמון בציילון, היא סרי לנקה של ימינו, כאשר התיעוד הראשון שלו הוא בכתבים סיניים שמתוארכים עוד בשנת 2800 לפני הספירה.
בשפה המלאית, שמו "קאיומניס", שפירושו "עץ מתוק". זהו בהחלט תיאור הולם של הטעם החריף אך המתוק הייחודי הזה.
במהלך ימי הביניים, רופאים גילו שהקינמון עובד היטב כטיפול בשיעול, כאבי גרון וצרידות.
והוא נחשב גם לסמל סטטוס ושימש לעתים קרובות כמתנה מיוחדת שניתנה לבני מלוכה ולאנשים בעלי חשיבות.
קינמון, יחד עם תבלינים יקרים אחרים, נראה לנו תמים למדי כעת, אבל בימים הראשונים לאחר גילויו, פרצו מלחמות בגינו.
את הקינמון אפשר למצוא היום בשתי צורות, טחון או שלם.
קינמון טחון משמש במתכונים רבים ושונים לאפייה ולבישול, בעוד שמקלות הקינמון השלמים ישמשו אותנו במשקאות או הכנת סירופים.
גם בתזונה וגם לטיפוח העור
הנה כמה דרכים בהן תוכלו לעשות שימוש בקינמון:
- פזרו קינמון על שיבולת השועל, היוגורט או הדגנים שלכם בבוקר.
- הוסיפו קורט קינמון לקפה או לתה.
- השתמשו בקינמון במתכוני אפייה, כמו לחמניות קינמון, מאפינס ועוגיות.
- קינמון משתלב נהדר במנות מלוחות, כגון קארי, תבשילים וצ'ילי.
- הכינו תה קינמון על ידי השריית מקל קינמון במים רותחים.
- אפשר להוסיף קינמון לשגרת הטיפוח שלך על ידי ערבוב עם דבש או יוגורט ליצירת מסכת טיפוח.
- תוסיפו קינמון לפילינג גוף, לניקוי ריפוי והמרצה.
Golden milk paste
קבלו תערובת קינמון ותבלינים מושלמת, למשקה מחמם ומחזק, שמצאתי כאן.
הנה בקיצור המרכיבים ואופן ההכנה:
- 4 כפות כורכום טחון
- 2-3 כפיות ג'ינג'ר טחון
- 2-3 כפיות קינמון טחון
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1/8 כפית ציפורן טחון
- 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 כף שמן קוקוס (השמן משפר את ספיגת החומרים הפעילים מהתבלינים השונים, בעיקר כורכומין)
- 3-4 כפות סירופ מייפל, או ממתיק אחר לבחירה.
- 2 כפות מים חמים
ערבבו את כל המרכיבים לפי הסדר, עד שתקבלו תערובת משחתית ואחידה, העבירו לצנצנת נקייה.
השתמשו במשחה להכנת משקה חורפי, מחמם ומחזק.
הוסיפו 1/2 כפית או כפית משחה לכוס של מים רותחים, עם או בלי חלב או תחליפי חלב.
שולחת בריאות ואור ✨