טיפוח זה דבר מהנה. נשים וגברים בכל העולם ובכל גיל משתמשים במוצרים לטיפוח וניקוי של הגוף- אנחנו מתרחצים עם סבון ועם שמפו במקלחת, מורחים קרם ללחות ולהזנה של עור הפנים, מתיזים אפטרשייב לאחר הגילוח, מורחים קרם להגנה מנזקי השמש, ומשתמשים בדאודורנט ובבשמים.
השימוש בצמחי מרפא מוכר וידוע משחר האנושות, ותכונותיהם המחטאות והמרפאות היו ידועות היטב. צמחי המרפא היוו חלק מרכזי בטקסי פולחן לשם יצירת אווירה של התעלות. ובאותם צמחים השתמשו גם לריפוי מחלות למניעה ושמירה על בריאות, וכמובן לניקוי וטיפוח.
קוסמטיקה טבעית
טיפוח זה דבר מהנה. נשים וגברים בכל העולם ובכל גיל משתמשים במוצרים לטיפוח וניקוי של הגוף- אנחנו מתרחצים עם סבון ועם שמפו במקלחת, מורחים קרם ללחות ולהזנה של עור הפנים, מתיזים אפטרשייב לאחר הגילוח, מורחים קרם להגנה מנזקי השמש, ומשתמשים בדאודורנט ובבשמים.
השימוש בצמחי מרפא מוכר וידוע משחר האנושות, ותכונותיהם המחטאות והמרפאות היו ידועות היטב. צמחי המרפא היוו חלק מרכזי בטקסי פולחן לשם יצירת אווירה של התעלות. ובאותם צמחים השתמשו גם לריפוי מחלות למניעה ושמירה על בריאות, וכמובן לניקוי וטיפוח.
ההנאה שבטיפוח
חשבתם פעם, ואולי קצת בקנאה, על קליאופאטרה ואמבט החלב שהכינו לה? או על אסתר המלכה, שבמשך שנה שלמה לפני פגישתה עם המלך אחשוורוש נמשך גופה בשמנים של מור ולבונה, שעידנו את עורה ושמרו על בריאותה?
הסיפורים האלו מלמדים אתנו שאפשר בדרך פשוטה ומהנה להשיג טיפוח נפלא וריפוי לעור עם חומרים פשוטים שיש לנו במטבח הביתי ובחנות הטבע הקרובה. ושהכי טבעי זה הכי נכון לגוף שלנו.
החומרים הסינטטים בכל מקום
בעולם בו אנו חיים היום, עם קצב החיים הגובר והמדע המתפתח בצעדים גדולים, קצת נזנחו הצמחים המרפאים ונשכחו תכונותיהם, ואת מקומם תפסו חומרים סינטטיים, שמקורם בתהליכי התיעוש הנרחבים שהתרחשו בעולמנו (למשל חומרים פטרו-כימיקלים, שהם תוצרי לוואי של נפט וכימיקלים סינטטיים אחרים שמיוצרים באופן מלאכותי).
את החומרים האלו אנו מוצאים במוצרים רבים איתם אנחנו באים במגע יומיומי- חומרי ניקוי שונים, חומרי הדברה ודישון בירקות ובפירות, צבעי מאכל המוספים למזון וחומרים משמרים, בשמים ותמציות ריח סינטטיות, מוצרי הקוסמטיקה ועוד.
החומרים הסינטטיים האלו הם זרים לגוף ופוגעים בתהליכים הטבעיים שמתרחשים בגוף. גופנו אינו מזהה אותם ולכן אינו יכול לפרק אותם היטב, כך הם מצטברים ברקמות, ובמקרים רבים גורמים לנזק רב. חומרים אלה אינם מתפרקים היטב גם ברמה הביולוגית ואפשר לראות היום שהפגיעה שלהם היא גם סביבתית- פגיעה בחי ובצומח והנזק הוא גלובלי.
בואו ונעיף מבט על רשימת החומרים המרכיבים את הקרמים שנמצאים במדפי הקוסמטיקה. אנחנו נראה רשימה ארוכה של חומרים סינטטיים, שרבים מהם מקושרים היום לאלרגיות, גירויים, אסטמה של העור, פריחות, הזדקנות מוקדמת של העור ועוד. אז איך קורה בעצם שתכשירים שאמורים להביא לריפוי וטיפוח של העור מכילים חומרים הגורמים לנו לתגובה הפוכה?
השימוש בתכשירי טיפוח קונבנציונליים אמנם מעניק שיפור במראה העור בטווח המיידי, אך שימוש יומיומי ולאורך זמן גורם דווקא לנזק ולפגיעה בתאי העור, להאצה של תהליכי הזדקנות ואף להתפתחות של מחלות עור.
העור שלנו הוא האיבר הגדול ביותר בגופנו, הוא נושם, סופג ומהווה חלק חשוב ממערכת פינוי הפסולת של הגוף. תפקודו התקין של העור חשוב ביותר לבריאותנו, ואם אחד מתפקודיו נפגע עלולה להתפתח מחלה בעור, שעשויה לגרום לפגיעה גם באיברים פנימיים. אם עד לפני זמן לא רב, הדעה הרווחת הייתה שחומרים שאנו מורחים על העור אינם חודרים לגוף ואינם מזיקים לו היום אנחנו כבר מבינים שלכל חומר שבא במגע עם עורנו יכולה להיות השפעה ארוכת טווח ופוגעת גם על המערכות הפנימיות של הגוף.
היופי נמצא בטבע
"אם אי אפשר לאכול את זה, אז אני לא אמרח את זה על העור שלי"- זה אחד הדברים שאני תמיד מספרת ללקוחות שלי כאשר אני מציגה את מוצרי הטיפוח שלי, שאותם אני מייצרת מרכיבים טבעיים בלבד.
במטבח תמיד מצאתי דברים שמהם אפשר להכין מוצרים לטיפוח וריפוי של העור. דבש טבעי למשל הוא דבר נפלא כבסיס למסכת הזנה לעור. אני אוהבת להכין מסכות מאבוקדו ומאפרסק בשל או מלפפון טרי. אני מכינה מסכה לטיפוח השיער משילוב של מיצוי צמחים ושמן זית. שימוש בשמן שומשום במקלחת של סוף היום מעניק ניקוי וריכוך נפלא לעור. וכך, גיליתי את נפלאות בקוסמטיקה הטבעית.
בהמשך, כאשר התוודעתי לארומתרפיה והתחלתי לשלב את השמנים אתריים, שהם התמצית המזוקקת של הצמח, בתוך מוצרי הטיפוח שלי וראיתי תהליכים נפלאים של ריפוי. הבנתי שלשימוש בקוסמטיקה טבעית יש יתרון עצום לעומת השימוש בחומרים הסינטטיים.
השילוב של תורת הארומתרפיה בקוסמטיקה הטבעית הוא חדש יחסית, אך הוא מתבסס על ידע מסורתי והיכרות רבת שנים עם השפעת הצמחים ומביא רפואה שלמה גם לגוף וגם לנפש.. פעילותם הנפלאה של השמנים האתריים מאפשרת חיזוק של כל מערכות הגוף, בנוסף על השפעתם הנפלאה על העור, הם מרפאים ומטפלים בעיות במערכת הנשימה, מחזקים את מערכת החיסון, משפרים את העיכול, את פינוי הרעלים מהגוף ועוד.
באיזה חומרים אני משתמשת במוצרים שלי?
- שמנים צמחיים, למשל שמן שקדים, שמן זית, שמן שומשום, שמן אבוקדו, שמן היפופיאה, שמן קוקוס.
- חמאות טבעיות- חמאת שיאה, חמאת קקאו.
- תמציות של צמחים שונים כמו קלנדולה, תה ירוק.
- אני משלבת במוצרים ויטמינים ומינרלים, ויטמין E, אבץ.
- שמנים אתריים.
היום זה כבר ברור שהמרכיבים הטבעיים האלו מהווים תחליף בטוח ויעיל בהרבה, הם מרפאים את גופנו ושומרים על הבריאות בכל הרמות וגם שומרים על הסביבה. השימוש במוצרי קוסמטיקה טבעיים מתאים לכולם, גברים, נשים, ילדים ותינוקות.
קוסמטיקה טבעית בהכנה ביתית
כל אחד במטבח שלו יכול למצוא חומרים מהם אפשר להכין מסכות ותכשירים לניקוי ולהזנה של העור והשיער בצורה פשוטה וקלה. חשוב להשתמש בחומרים טובים ואיכותיים.
ניקוי יסודי של עור הפנים הוא אחד הדברים החשובים בטיפוח העור. אפשר לעשות זאת בקלות עם חומרים טבעיים, למשל שמן שקדים.
שמן שקדים לניקוי הפנים
לשמן שקדים יש יכולת נפלאה להמסה של לכלוך והוא מזין ומנקה את העור בצורה נפלאה, ואף מסיר איפור בצורה יעילה. חשוב להשתמש בשמן שקדים באיכות גבוהה.
אז מה עושים?
מרטיבים את הפנים בהרבה מים, לוקחים מעט שמן שקדים טהור בין כפות הידיים ותנועות סיבוביות ״מסבנים״ את הפנים היטב.
לוקחים צמר-גפן לח ומנגבים את שאריות שמן השקדים מהפנים.
מומלץ לבצע את הניקוי לפחות פעם ביום.
טיפוח של העור בצורה טבעית נשיג גם בעזרת שימוש במסכה עם חימר ובתוספת של פירות או ירקות, נקבל הזנה וניקוי של העור.
מסכת ניקוי והזנה לעור יבש
כפית חימר ירוק
2 כפיות מים
1/2 אבוקדו בשל
מערבבים את החימר עם המים עד לקבלת משחה חלקה.
את האבוקדו מועכים היטב. (את האבוקדו אפשר להחליף באפרסק, בננה או מלפפון, שמתאימים יותר לעור הנוטה לשומניות)
מערבבים ביחד, מורחים שכבה אחידה על הפנים וממתינים כ-10 דקות.
שוטפים במים פושרים ומשלימים את הפעולה עם קרם טבעי.
מסכת ניקוי והזנה מומלצת לשימוש פעם בשבוע.
רוצים ללמוד עוד על ארומתרפיה? ללמוד להכין לבד מוצרים לטיפוח?
הצטרפו לקורס ארומתרפיה ורוקחות טבעית- כלים מעשיים.
להרשמה לחצו כאן
לרכישת מוצרי טיפוח טבעיים לחצו כאן