מוזמנים לרקוח את משחת הצמחים שאתם ממש חייבים שתהיה לכם (ולכל בני המשפחה) בתיק!
לפני מספר שנים ביקשה ממני הגננת של הבת שלי להגיע ולהעביר לילדים פעילות שמשלבת צמחים.
ואני, גם אוהבת צמחים וגם אוהבת להעביר פעילויות לילדים ובכלל.
וכך נוצרה לה פעילות חוויתית ונהדרת, שבסופה משחת קסמים.
ועכשיו גם אתם יכולים לרקוח בבית.
אוספים צמחי מרפא ותבלין
המשחה מבוססת על שמן זית, שבו אני משרה צמחי מרפא ותבלין, כאלו שגדלים בגינה, בחורשות ואפשר גם למצוא אצל הירקן.
אולי תזהו אותם בקלות ואולי פחות (ואז אני ממליצה לכם להיעזר במגדירי צמחים)
אני מתכוונת ללבנדר, רוזמרין, הדס, גרניום, מרווה, עשב לימון, אורגנו ועוד צמחים שקל לגדל בגינה, ואפשר למצוא בכל משתלה (ושוב אם אתם פחות בענייני גינון, תוכלו את חלקם לרכוש אצל הירקן).
בסוף התהליך תקבלו משחה טבעית שעוזרת:
- לרפא את העור.
- לשכך כאב.
- לסייע בהחלמה של פצעים, חתכים ושריטות.
בואו ניגש לתהליך הרקיחה.
ואם אתם כבר רוקחים משחה, כדאי שתכינו כמה צנצנות, שיהיה לכם לחלק למשפחה ולחברים.
את המשחה מכינים בשני שלבים:
- השלב הראשון הוא השריית הצמחים בשמן זית.
- השלב השני הוא המסה של שעוות דבורים, והכנת המשחה.
מה תצטרכו להכנת המשחה:
- 1-2 כוסות של צמחי מרפא ותבלין שונים (גרניום, רוזמרין, מרווה, הדס, לבנדר וכו') טרי או מיובש, מופרדים לעלים וללא הגבעול.
- 100-200 מל של שמן זית
- 10-20 גרם שעוות דבורים טבעית (זו שעוות הדבורים הטבעית שבה אני משתמשת)
- שמן אתרי לבנדר (50 טיפות לכל 100 מל שמן, אבל זה לא חובה).
- קערה נקייה וסיר עם מים (כדי לעבוד בשיטת באן מרי)
השלב הראשון:
מניחים את הצמחים בקערה, ואת הקערה מניחים מעל סיר עם מים (על אש הכי קטנה), מכסים את הצמחים בשמן זית (100-200 מל, בהתאם לכמות הצמחים שאספתם).
משאירים את הצמחים בשמן כשעתיים (מכבים ומדליקים את האש לסירוגין, שימו לב שהמים לא רותחים ושהשמן לא מתחמם מידי). בתום כשעתיים מכבים את האש, ומניחים לשמן להתקרר לטמפרטורת החדר (שעה עד שעתיים).
כשהשמן מתקרר, מסננים היטב את הצמחים מהשמן. סיימתם עם השלב הראשון ואתם מוכנים לשלב הבא.
הערה 1# השמן הזה מעולה כמו שהוא, למריחה על העור ועל הקרקפת, וגם כתיבול מיוחד לסלטים ומנות אחרות.
הערה 2# אפשר לעשות את כל השלב הראשון בתהליך ארוך יותר, של השריית הצמחים בשמן למשך כשבועיים ורק לאחר מכן לסנן את הצמחים מהשמן. כאן קצת קיצרתי לכם את התהליך, אבל בלי לפגוע באיכות התוצאה הסופית.
השלב השני:
- שמים קערה מעל סיר של מים חמים (אפשר להשתמש בקערה שבה הכנתם את השמן המושרה). בתוך הקערה מניחים את השעווה וממתינים עד להמסה מלאה. (לכל 100 מל של שמן תצטרכו כ-10 גרם של שעוות דבורים)
- כאשר השעווה מומסת לחלוטין – חשוב להמתין בסבלנות – מתחילים למזוג ממש באיטיות (!!!) את שמן הזית המסונן, עד שכל השמן מעורבב עם שעוות הדבורים, ואין גושים.
- בזהירות רבה – כי הקערה חמה – מורידים מהסיר, ומעבירים לצנצנות נקיות שהכנתם מראש.
- השמן בצנצנות מתקשה מהר והופך למשחה תוך כמה רגעים.
- שימו תווית יפה על הצנצנת. המשחה שלכם מוכנה לשימוש.
הכנתם את המשחה?
נשמח לדעת איך יצא לכם. מוזמנים לשתף אותנו